15

jaar ervaring

 

1065

tevreden leerlingen

 

71%

slaagt de 1e keer

 

Kwaliteit staat bij ons voorop. Sinds onze start in 2015 behoren wij tot de best presterende rijscholen in Tilburg. Omdat het steeds drukker wordt op de weg zijn goede rijlessen letterlijk van levensbelang. Het aantal verkeersongelukken stijgt sinds 2013 weer. Een ongeluk krijgen is wel het laatste wat je wil daarom zorgen wij ervoor dat onze leerlingen optimaal voorbereid de weg op gaan. Wij zijn er trots op dat maar liefst 70% van onze leerlingen de eerste keer slaagt. Het gemiddelde slagingspercentage is 51%. Johns rijopleiding zit hier bijna 20% boven. Wij gaan voor kwaliteit. Onze slogan is dan ook: ‘Duidelijk en betrouwbaar’.

Onze rijschool werkt met een vaste instructeur. Eigenaar en instructeur John Honcoop.

De belangrijkste succesfactor is ons enthousiasme. Rijles geven is onze passie en het leukste werk wat er is. Iedere dag stappen wij met veel zin in de auto, daar pluk jij als leerling uiteindelijk de vruchten van.

JOHN HONCOOP

 
 
rij instructeur john honcoop tilburg

 

"Ik zie het als een grote en mooie uitdaging om mijn leerlingen te leren hoe ze goed en veilig aan het verkeer deel kunnen nemen."

 

"Het verkeer boeit me mateloos en ik vind het altijd leuk om op de weg te zitten. Mensen snappen dat soms niet in verband met de files, de rode verkeerslichten en het korte lontje waar automobilisten soms last van hebben. Ik vind het verkeer juist interessant. Er gebeurt van alles en de regels veranderen nogal eens.

Als een leerling slaagt voor het rijbewijs ben ik ook als instructeur geslaagd. Vanuit die motivatie ben ik in 2008 begonnen aan de opleiding tot rij-instructeur. In die tijd werd de opleiding vaak door het UWV bekostigd om werklozen aan een baan te helpen. Dat was bij mij niet het geval. Ik had een vaste baan en heb de opleiding helemaal zelf betaald. Ik was daarom super gemotiveerd. Na maandenlang hard studeren, heb ik alle onderdelen in één keer gehaald. Na het behalen van mijn diploma heb ik zes jaar bij een grote verkeersschool gewerkt. Maar ik heb altijd mijn eigen rijschool willen starten.

In 2015 heb ik uiteindelijk de grote stap gemaakt. Heel spannend, want waar begin je? Doordat mijn resultaten voor zichzelf spreken, lukte het mij al snel om naamsbekendheid op te bouwen. Intussen heb ik mij ontwikkeld tot de instructeur die ik nu ben; eerlijk, gezellig, klantgericht en duidelijk. Een resultaat waar ik trots op ben. Ik heb van mijn hobby mijn beroep gemaakt. Wat wil je nog meer? Om goed te kunnen leren en presteren, is het belangrijk dat je je als leerling volkomen op je gemak voelt, vragen durft te stellen en fouten durft te maken.

Inmiddels ben ik 16 jaar instructeur en heb ik mijzelf ontwikkeld met verschillende cursussen. ADHD, Autisme en Faalangst zijn hier een voorbeeld van. December 2023 heb ik mijn 5 jaarlijkse bijscholingen, zowel theorie als praktijk weer behaald.

Mijn WRM en RIS bevoegdheid heb ik verlengd tot december 2028.