13

jaar ervaring

 

940

tevreden leerlingen

 

71%

slaagt de 1e keer

 

Kwaliteit staat bij ons voorop. Sinds onze start in 2015 behoren wij tot de best presterende rijscholen in Tilburg. Omdat het steeds drukker wordt op de weg zijn goede rijlessen letterlijk van levensbelang. Het aantal verkeersongelukken stijgt sinds 2013 weer. Een ongeluk krijgen is wel het laatste wat je wil daarom zorgen wij ervoor dat onze leerlingen optimaal voorbereid de weg op gaan. Wij zijn er trots op dat maar liefst 70% van onze leerlingen de eerste keer slaagt. Het gemiddelde slagingspercentage is 51%. Johns rijopleiding zit hier bijna 20% boven. Wij gaan voor kwaliteit. Onze slogan is dan ook: ‘Duidelijk en betrouwbaar’.

Onze rijschool werkt met twee instructeurs. Eigenaar John Honcoop en vaste kracht Peter de Later vormen samen het team van Johns Rijopleiding in Tilburg. Jij als leerling hebt altijd dezelfde instructeur en dezelfde auto. De leerling staat bij Johns rijopleiding altijd centraal. Tijdens de lessen zijn wij met onze aandacht altijd volledig bij de leerling; we bellen of appen niet in de auto. Dat zou jij zelf ook niet leuk vinden toch?

De belangrijkste succesfactor is ons enthousiasme. Rijles geven is onze passie en et leukste werk wat er is. Iedere dag stappen wij met veel zin in de auto, daar pluk jij als leerling uiteindelijk de vruchten van.

JOHN HONCOOP

 
 
rij instructeur john honcoop tilburg

 

"Ik zie het als een grote en mooie uitdaging om mijn leerlingen te leren hoe ze goed en veilig aan het verkeer deel kunnen nemen."

"Het verkeer boeit me mateloos en ik vind het altijd leuk om op de weg te zitten. Mensen snappen dat soms niet in verband met de files, de rode verkeerslichten en het korte lontje waar automobilisten soms last van hebben. Ik vind het verkeer juist interessant. Er gebeurt van alles en de regels veranderen nogal eens.

Wanneer een leerling slaagt voor het rijbewijs ben ik ook als instructeur geslaagd. Vanuit die motivatie ben ik in 2008 begonnen aan de opleiding tot rij-instructeur. In die tijd werd de opleiding vaak door het UWV bekostigd om werklozen aan een baan te helpen. Dat was bij mij niet het geval. Ik hád een vaste baan en heb de opleiding helemaal zelf betaald. Ik was daarom super gemotiveerd. Na maandenlang hard studeren, heb ik alle onderdelen in één keer gehaald Na het behalen van mijn diploma heb ik zes jaar bij een grote verkeersschool gewerkt. Maar ik heb altijd mijn eigen rijschool willen starten.

In 2015 heb ik uiteindelijk de grote stap gemaakt. Heel spannend want waar begin je? Doordat mijn resultaten voor zichzelf spreken, lukte het mij al snel om naamsbekendheid op te bouwen. Intussen heb ik mij ontwikkeld tot de instructeur die ik nu ben; eerlijk, gezellig, klantgericht en duidelijk. Een resultaat waar ik trots op ben. Ik heb van mijn hobby mijn beroep gemaakt. Wat wil je nog meer?"

PETER DE LATER

 
 
rij instructeur peter de later tilburg

 

"Ik vind het super leuk om rijles te geven bij Johns rijopleiding. Ik ken John goed en weet dat hij, net als ikzelf, voor kwaliteit gaat. Ik heb de allermooiste baan die er is, ik heb altijd zin om rijles te geven. Vooral het contact met de jongeren geeft me veel energie, ze hebben altijd van alles te vertellen en ze zijn bijna altijd heel enthousiast en gemotiveerd.

De meeste jongeren verheugen zich enorm op het moment dat ze eindelijk mogen gaan lessen. En ja, dan valt het soms wel eens tegen. Alleen al het bedienen van de auto is in het begin hartstikke moeilijk. Iedereen herinnert zich nog wel hoe lastig schakelen is en dan zijn er altijd haastige medeweggebruikers. Dat is best wel spannend als je net begint. Ik vind het heel erg leuk om jongeren te begeleiden daarin en ervoor te zorgen dat ze goed en veilig leren autorijden.

Om goed te kunnen leren en presteren, is het belangrijk dat je je als leerling volkomen op je gemak voelt, vragen durft te stellen en fouten durft te maken. Net als bij John is ook mijn slagingspercentage ongeveer 70%. En dat moet ook wel want anders had hij mij nooit aangenomen."

"Leerlingen waarderen vooral in mij dat ik altijd heel rustig blijf en heel veel geduld heb."