Ben jij klaar voor de toekomst? Schakel dan nu over naar het lessen in een automaat. Alles moet schoner, zuiniger en veiliger maar natuurlijk is het zo dat wij de toekomst niet kunnen voorspellen! Wat wij wel zeker weten is dat de toenemende vraag naar het rijden in een automaat momenteel gestimuleerd wordt door de belangrijkste vraag op dit moment: het elektrisch rijden.

rijlessen in een elektrische auto met automaat

Voordelen van een automaat

  • Sneller je rijbewijs halen
  • Veiliger, want je hebt meer aandacht voor 't verkeer
  • Minder handelingen dus meer rust in je hoofd
  • Meer comfort, je rijdt meer ontspannen
  • Elektrische of hybride auto's zijn zuiniger. Dit scheelt uiteindelijk in je portemonnee
  • Toekomstgericht door de opkomst van elektrische auto's met automatische versnellingsbak

Elektrisch rijden in een auto met automaat

Het gebruik van fossiele brandstoffen wordt nergens meer gestimuleerd. De klimaatveranderingen en het vervuilende karakter dat het rijden op fossiele brandstoffen met zich meebrengt is niet meer van deze tijd. Als we wereldwijd kijken zijn wij in Europa voornamelijk blijven “hangen” in de handgeschakelde auto’s. Dit komt omdat voorheen juist de automaat een hoop meer brandstof verbruikte dan een handgeschakelde auto. Omdat alle hybride, plug-in-hybride en elektrische auto’s zijn uitgerust met een zogenaamde automatische transmisse is het rijden in een automaat juist veel zuiniger en vele malen minder schadelijk dan een handgeschakelde auto.

Ben jij klaar voor de toekomst? Schakel dan nu over op een automaat en vraag hier jouw gratis en geheel vrijblijvende proefles aan.

Schakelauto of automaat?

Wat is nu eigenlijk het grootste verschil tussen lessen in een schakelauto en een automaat? In grote lijnen is dit hetzelfde. Je leert bij beide hoe je de theorie in de praktijk brengt en hoe je de verkeersregels in het verkeer toepast. Omdat je niet leert hoe je moet schakelen hoef je jezelf minder handelingen aan te leren. Hierdoor rijd je ontspanner en heb je meer oog voor het verkeer om je heen.

Het nadeel van het behalen van je rijbewijs in een automaat is dat je het zogenaamde Rijbewijs B met code 78 krijgt. Een hele mond vol maar wat houdt dit nu eigenlijk in? Dit betekend dat je alleen in een auto kunt rijden met een automatische schakelbak (automaat). Betekent dit dat je nooit meer in een schakel auto kunt rijden? Nee, natuurlijk niet!

Omdat wij bij Johns rijopleiding niet in beperkingen denken maar in mogelijkheden heb je altijd de mogelijkheid om later alleen praktijkexamen te doen in handmatig geschakelde auto. Een bijkomstig voordeel is dat je dus geen extra theorie-examen meer hoeft te doen.

Denken in mogelijkheden

Je rijbewijs halen in een handgeschakelde auto is niet voor iedereen even vanzelfsprekend. Voor sommige leerlingen zijn de vele handelingen en prikkels, die komen kijken bij een handgeschakelde auto, een te groot struikelblok.

Rijlessen in een automaat zijn minder belastend en zijn voor prikkelgevoelige leerlingen dé uitkomst om toch hun rijbewijs te halen! Ben jij al overtuigd van het lessen in een automaat?

Vraag hier jouw gratis proefles aan!

JA!

Johns rijopleiding al jaren dé rijschool is op het gebied van kwalitatief hoogstaande rijlessen. Daardoor kregen wij steeds meer de vraag of wij lessen verzorgde in een auto met automatische versnellingsbak. Die vragen kunnen wij trots beantwoorden met: JA!

gratis vrijblijvende proefles aanvragen

Klaar voor de toekomst!

Van het suffe en oubollige karakter waar “de automaat” vroeger mee kampte is niets meer over. Het tegenovergestelde is juist het geval: er is een ware trend gaande. Aan de ene kant heeft dit te maken met de nieuwe soort auto’s die op de markt komen, denk hierbij aan de volledig elektrische auto’s. Aan de andere kant heeft dit te maken met gemak. Het rijden met een automaat brengt nu eenmaal meer gemak en rust met zich mee dan het rijden in een handgeschakelde auto.