De rijlessen voor automaten zijn voor langere tijd volledig volgeboekt. Om de kwaliteit van onze lessen te garanderen, kunnen we de komende tijd helaas geen nieuwe leerlingen meer aannemen. Bedankt voor uw begrip.

Ben jij klaar voor de toekomst? Schakel dan nu over naar het lessen in een automaat. Alles moet schoner, zuiniger en veiliger maar natuurlijk is het zo dat wij de toekomst niet kunnen voorspellen! Wat wij wel zeker weten is dat de toenemende vraag naar het rijden in een automaat momenteel gestimuleerd wordt door de belangrijkste vraag op dit moment: het elektrisch rijden.

rijlessen in een elektrische auto met automaat

Voordelen van een automaat

  • Sneller je rijbewijs halen
  • Veiliger, want je hebt meer aandacht voor 't verkeer
  • Minder handelingen dus meer rust in je hoofd
  • Meer comfort, je rijdt meer ontspannen
  • Elektrische of hybride auto's zijn zuiniger. Dit scheelt uiteindelijk in je portemonnee
  • Toekomstgericht door de opkomst van elektrische auto's met automatische versnellingsbak

Elektrisch rijden in een auto met automaat

Het gebruik van fossiele brandstoffen wordt nergens meer gestimuleerd. De klimaatveranderingen en het vervuilende karakter dat het rijden op fossiele brandstoffen met zich meebrengt is niet meer van deze tijd. Als we wereldwijd kijken zijn wij in Europa voornamelijk blijven “hangen” in de handgeschakelde auto’s. Dit komt omdat voorheen juist de automaat een hoop meer brandstof verbruikte dan een handgeschakelde auto. Omdat alle hybride, plug-in-hybride en elektrische auto’s zijn uitgerust met een zogenaamde automatische transmisse is het rijden in een automaat juist veel zuiniger en vele malen minder schadelijk dan een handgeschakelde auto.

Schakelauto of automaat?

Wat is nu eigenlijk het grootste verschil tussen lessen in een schakelauto en een automaat? In grote lijnen is dit hetzelfde. Je leert bij beide hoe je de theorie in de praktijk brengt en hoe je de verkeersregels in het verkeer toepast. Omdat je niet leert hoe je moet schakelen hoef je jezelf minder handelingen aan te leren. Hierdoor rijd je ontspanner en heb je meer oog voor het verkeer om je heen.

Het nadeel van het behalen van je rijbewijs in een automaat is dat je het zogenaamde Rijbewijs B met code 78 krijgt. Een hele mond vol maar wat houdt dit nu eigenlijk in? Dit betekend dat je alleen in een auto kunt rijden met een automatische schakelbak (automaat). Betekent dit dat je nooit meer in een schakel auto kunt rijden? Nee, natuurlijk niet!

Omdat wij bij Johns rijopleiding niet in beperkingen denken maar in mogelijkheden heb je altijd de mogelijkheid om later alleen praktijkexamen te doen in handmatig geschakelde auto. Een bijkomstig voordeel is dat je dus geen extra theorie-examen meer hoeft te doen.